Dit zegt T-Mobile over zichzelf

Met 3,7 miljoen klanten is T-Mobile Nederland, onderdeel van Deutsche Telekom, een van de grootste aanbieders van mobiele telecommunicatie voor consumenten en zakelijke klanten. T-Mobile biedt klanten op eenvoudige en aantrekkelijke wijze toegang tot mobiele telecommunicatiediensten en is toonaangevend op het gebied van mobiel internet. T-Mobile Nederland voert de merken T-Mobile, KNIPPR en Ben. Hiermee biedt T-Mobile mobiel internet, zakelijke oplossingen, kabelvrije televisie en vaste telefonie, televisie en breedband internet.

Kernpunten

4,7 miljoen klanten 4G+ Netwerk Onbeperkte abonnementen

Bekend om: Onbeperkt data, onbeperkt bellen en onbeperkt SMS voor € 35,- per maand.

Dit zeggen anderen over T-Mobile

Het Duitse onderzoeksbureau P3 Group testte recent de vier grote mobiele netwerken van Nederland, hieruit kwam dat T-Mobile het beste mobiele netwerk had. Het onderzoek is in 2016 uitgevoerd. Hoewel het onderzoeksbureau onafhankelijk is, is de opdracht voor het onderzoek wel door T-Mobile zelf gegeven. Het onderzoek is echter vrij inzichtelijk en op een transparante manier uitgevoerd.
Er is getest door midden van een belverbinding op te zetten, een webpagina te laden, twee bestanden te downloaden en te uploaden, een YouTube-filmpje proberen af te spelen in sd en in hd.
Het onderzoek is uitgevoerd in 2 verschillende maanden in 2016 en er is gebruik gemaakt van Samsung Galaxy S5 en Note 4 toestellen.
Samenvattend: hoewel het moeilijk echt 'onafhankelijk' vast te stellen is dat het T-Mobile netwerk het beste is, gaat het in ieder geval om een topnetwerk dat zeker niet onder doet voor het netwerk van KPN, T-Mobile en Tele2.

De T-Mobile dekkingskaart

Sinds het einde van 2015 heeft T-Mobile een dekkingspercentage van 99%. T-Mobile heeft ook een landelijke 4G-dekking van 95%. Dit is gemeten op basis van het percentage inwoners dat binnen de T-Mobile dekking woont (en dus niet op basis van oppervlakte). Korting: 95% van de inwoners in Nederland woont in een T-Mobile 4G-dekkingsgebied.

T-Mobile 4G+

4G+ is een uitbreiding op het bestaande 4G-netwerk. Streamdiensten zoals Netflix of Facetime zijn met 4G+ stabieler, zeker in situaties waarin je jezelf verplaatst. Bijvoorbeeld in een rijdende trein of auto. De gemiddelde internetsnelheid (landelijk gemeten) lag met 4G rond de 40 Mbps. De verwachting is dat de snelheid op het 4G+ T-Mobile netwerk ongeveer 50% hoger komt te liggen.