Dit zegt KPN over zichzelf

KPN heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1886 en is altijd leidend geweest binnen de Nederlandse telecombranche. Nog steeds is KPN er voor alle Nederlanders, herkenbaar aan de kenmerkende groene kleur. KPN staat voor: persoonlijk, eenvoud en vertrouwen. Het biedt de nieuwste producten en diensten van bewezen kwaliteit die bovendien ook nog eens makkelijk in gebruik zijn. KPN klanten kunnen onder meer terecht bij één van de 112 KPN winkels of de 20 KPN XL Winkels voor persoonlijk service en advies.

Kernpunten

Hoogste dekkingsgraad: 99% met 4G Bundels vanaf 1GB zijn in heel Europa geldig

KPN

Bekend om: Grootste mobiele provider van Nederland, beste dekkingsgraad van Nederland.

Dit zeggen anderen over KPN

KPN is in 2017 voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste mobiele provider door Tweakers.net. Met meer dan 4 miljoen unieke bezoekers per maand is Tweakers het grootste consumentenelektronica-en technologieplatform van Nederland. Lezers van Tweakers worden gezien als een ‘vakjury’ op het gebied van technologie- en elektronicaproducten. Inmiddels heeft het mobiele netwerk van KPN een bereik van 99,3 procent van de Nederlandse bevolking en het Nederlandse grondgebied en heeft daarmee de beste dekkingsgraad in Nederland. Aangezien KPN echter ook het grootste aantal abonnees heeft, is het voor een provider als KPN 'makkelijker' om een dergelijke populariteitsaward te winnen dan een kleinere provider.
Samenvattend: De KPN award is een populairiteitsaward en is die door de omvang van KPN makkelijker te halen is dan voor kleinere providers. Het is daarmee echter zeker niet een nietszeggende award: Het zegt echter zeker wel wat over de verhouding tussen de grote drie telecom providers. We kunnen concluderen dat wanneer men kijkt naar Vodafone, T-Mobile en KPN, de zeer technische doelgroep van Tweakers het meest positief over KPN is.

De KPN dekkingskaart

Als mobiele provider heeft KPN van een landelijke dekking een speerpunt gemaakt. Inmiddels heeft het mobiele netwerk van KPN een bereik van 99,3 procent van de Nederlandse bevolking en het Nederlandse grondgebied en heeft daarmee de beste dekkingsgraad in Nederland. De dekkingskaart hieronder toont de situatie binnenshuis aan. De dekking is zeer hoog vergeleken met de andere netwerken: Vodafone 92%, T-Mobile 95% & Tele2 76%.

4G+ Netwerk

Het KPN netwerk zendt 4G uit op twee verschillende frequenties. De lage frequentie is vooral geschikt om door obstakels en muren heen te komen. De hoge frequentie zorgt dat ook bij veel drukte op de zendmast zoals bij events of in steden snel internet mogelijk blijft. Door de combinatie van deze hoge en lage frequenties is KPN in staat om snel en stabiele internet mogelijk te maken.